Thermal Solutions

Thermal solutions is een breed gebied van engineering in omgang met verwarmings- en koeltechnieken, waarbij overdracht van warmte centraal staat. Door 2 mediums met verschillende temperaturen bij elkaar te brengen, veroorzaakt een thermische overdracht van warm naar koud. Hierbij kan het doel zijn om het ene medium te verwarmen, het andere medium te koelen of een combinatie van beide.

het reguleren van de juiste temperatuur is van essentieel belang bij vele toepassingen, inclusief de electrische industrie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld accupacks welke veel warmte produceren bij zware belastingen.

Voor veel toepassingen heeft Ccs oil coolers een oplossing waarbij een standaard koeler toegepast kan worden. Echter kan een beperking van ruimte, stoffige omgeving, montage, aansluitposities en/of extreem hoge capaciteiten ervoor zorgen dat een standaard koeler geen oplossing biedt. In dit geval dient een stuk maatwerk geleverd te worden.

buiten dit worden tegenwoorden hogere eisen gesteld wat betreft duurzaamheid, energiezuinigheid en veiligheid. Ook hiervoor heeft Ccs oil coolers een oplossing.

In de offshore industrie staan mechanische componenten in grote mate in direct contact met agressieve stoffen, zoals zout water. De combinatie van hoge temperaturen en een zeer hoge relatieve vochtigheid is destructief voor componenten die in de offshore worden toegepast. Het gevaar op corrosie neemt nog verder toe wanneer deze omstandigheden gecombineerd worden met kleine ruimten (spleetwerking, capilaire werking) waar weinig zuurstof kan binnentreden. De meeste koelers worden voorzien van een laklaag. Dit heeft meer een cosmetische dan een beschermende functie. Echter kan een koeler ook uitgevoerd worden met een PTFE-laag (Teflon). Hierdoor is de koeler beschermt tegen chemische middelen (bijv. zeezout). Dit voorkomt corrosie en verlengt hierdoor de levensduur van de koeler. Verder heeft PTFE non-stick eigenschappen en is bestand tegen temperaturen tot 250°C.

Op gebied van energiezuinigheid worden tegenwoordig veelal IE2- en IE3-motoren toegepast.

Ccs oil coolers produceert ook oliekoelers, interkoelers en radiateuren op maat gemaakt, eventueel combi koelers waar de verschillende types naast elkaar staan behoort ook tot de mogelijkheden.

Wanneer u ons de maten van de koeler en plaats van de aansluitingen aanlevert kunnen we hier een complete koeler voor aanbieden.
Deze koelers worden gemaakt van een aluminium bar and plate koelblok.

Wanneer het om meerdere aantallen gaat, leveren we ook een capaciteits berekening en een 3D tekening mee, van het product.